www.tausistema.lt

Receptai

Trinta moliūgų sriuba

2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus, 1 didelis svogūnas, 1 poras, 1 skiltelė česnako, 1 arbat. šaukšt. kalendros sėklų, 1 arbat. šaukšt. kumino, 1 arbat. šaukšt. muskato, 1 didelė bulvė, 1 kg moliūgų, 1 l vištienos sultinio, 125 ml riebios grietinėlės, druskos pagal skonį.

 

Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir porą, kepinti reikia apie 2-3 minutes. Suberkite pasmulkintą česnako skiltelę, prieskonius (išskyrus muskatą) ir pamaišydami kepkite dar apie 30 sekundžių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą moliūgą, bulves ir supilkite sultinį. Viską užvirinkite. Puodą uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie pusvalandį. Pasūdykite. Išvirusiai sriubai leiskite atvėsti, tada suplakite elektriniu plaktuvu. Puodą su trinta sriuba vėl dėkite ant nedidelės ugnies, supilkite grietinėlę ir pašildykite. Pabarstykite šviežiai tarkuotu muskatu – išmaišykite.

 


 

 

Skanaus!

 

Atgal