www.tausistema.lt

Receptai

Varškės apkepas


3 valg. šaukšt. manų kruopų, 0,5 stikl. pieno, 4 kiaušiniai, 3 valg. šaukšt. Cukraus, 1 arbat. šaukštel. vanilinio cukraus, 3 valg. šaukšt. sviesto, 0,5 kg varškės, 1 valg. šaukšt. džiūvesėlių (skardai pabarstyti).


Pusvalandį prieš gaminant užmirkikite manų kruopas piene, kad jos išbrinktų. Kiaušinių trynius gerai išplakite elektriniu maišytuvu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į gautą masę įmaišykite varškę, labiausiai tinka nesuspausta, o maišeliuose, įtarkuokite tris šaukštus sviesto ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų, įpilkite į tešlą ir viską kruopščiai išmaišykite. Skardą ištrinkite sviestu ir apibarstykite džiuvėsėliais. Kepkite orkaitėje 20-30 min. 180 c.

Labai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Tinka su grietine ir visomis uogienėmis, jogurtu. Labai lengvas ir purus.

 

Skanaus!

 

Atgal