www.tausistema.lt

Mėsos meistrai

Lietuvos ir Vokietijos UAB “Stilsas” mėsos perdirbimo cechas “Mėsos meistrai” Įsikūręs Šiauliuose, Verdulių g. 4, veikti pradėjo 2003 06 13.

Pagal savo gamybos apimtį cechas priskiriamas prie vidutinio pajėgumo mėsos perdirbimo įmonių. Jo projektinis našumas - 2000 kg. produkcijos per parą. Cechas pastatytas pagal naujausius veterinarinius ir higieninius reikalavimus ir yra priskirtas A kategorijos perdirbimo įmonėms, todėl gali savo gaminamą produkciją eksportuoti į Pabaltijo ir ES šalis. Toks liudijimas suteikia didesnę pardavimų rinką. Ceche pilnai įdiegtos savikontrolės sistemos, todėl patys pilnai atsakome už pagamintos produkcijos kokybę.

Jau statybos metu buvo panaudotos tik maisto pramonei skirtos medžiagos (plytelės, plienas, plastikai ir t.t.). Cecho sienos nuo grindų iki lubų padengtos glazūruotomis plytelėmis, skirtomis maisto pramonei, nes jos visiškai nesugeria drėgmės. Taip pat visi sienų ir grindų kampai yra suapvalinti, kad nesikauptų nešvarumai ir būtų lengva valyti. Lubos padengtos maistiniu plastiku, kuris yra vientisas ir lengvai valomas.

Grindys padengtos akmens masės plytelėmis, kurios taip pat atitinka maisto pramonės standartus. Šių plytelių paviršius, saugumo sumetimais, yra grubus ir nesugeria drėgmės.

Visos konstrukcijos (kampai, durys, trapai, nutekamieji latakai, apsaugos ir kt.) pagaminti iš nerūdyjančio plieno, kuris taip pat turi maistinius sertifikatus.

Šaldymo įranga moderni, turinti geras izoliacines savybes, užtikrina tinkamą temperatūros palaikymą.
Be jau paminėtos įrangos, ceche veikia moderni ventiliacijos ir kondicionavimo sistema, kuri užtikrina oro judėjimo srautus, bei reikalingą ir pastovią temperatūrą.

Efektyvesniam plovimui bei dezinfekcijai yra įrengtos centralizuoto plovimo stotys.
Visi šie faktai įrodo, kad “Mėsos meistrai” tikrai yra aukšto lygio mėsos perdirbimo įmonė ir atitinka Europos Sąjungos reikalavimus.